Helse og Sykdom

Hvordan identifisere gikt

2014/4/28
Urinsyregikt er en felles tilstand også kjent som metabolsk leddgikt . Det kan føre til alvorlige smerter og ubehag i ledd over hele kroppen , og er forårsaket av forekomster av monosodium urat , eller urinsyrekrystaller , på sener , ledd og deres omkringliggende vev . Gikt ble lagt merke til helt tilbake i 30 AD , slik at det har vært et problem i lang tid . Tar noen få grunnleggende trinnene for å legge merke til tegn på gikt kan bidra til å fange tilstanden tidlig før det blir for alvorlig eller kronisk . Instruksjoner
en

Hold orden på noen nattangrep. Natt angrep er vanligvis det første tegn på å ha gikt . De fleste mennesker med gikt vil begynne å våkne opp midt på natten med smerter som er lokalisert i et bestemt område . Dette kan vises i mange deler av kroppen , inkludert fingre, ryggrad , håndledd, hæler , albuer , ankler og knær .
To

Hold orden på din kroppstemperatur . Ofte kan en feber bli følt over hele kroppen når noen har gikt . Noen ganger vil imidlertid være lokalisert feberen i det angrepne ledd . Temperaturen kan være bare litt forhøyet ( opp til 99,5 grader F ) , men det bør være merkbar .
3

Vær oppmerksom på fargen på smertefulle ledd . Hvis området rundt leddet er rød , så kan det være gikt . Området kan også hovne opp . Det er mange forhold som forårsaker rødhet og hevelse i leddene , men hvis dette sammenfaller med andre gikt symptomer , kan det være en god ide å få sjekket ut av en lege for gikt . Den rødhet , selvfølgelig, vil sannsynligvis falle sammen med alvorlige leddsmerter. Hvis du ikke kan huske å ha skadet deres felles , men det gjør vondt og er rød , kan det være gikt .
4

ta hensyn til noen forutsetninger for gikt . Hvis du bruker mye alkohol , er det en god sjanse for at du kan få gikt . Ikke spiser nok frukt og bær har også vært knyttet til å ha gikt . En alvorlig mangel på fysisk aktivitet kan også være en medvirkende faktor til å få gikt. Hvis du har noen av disse forutsetningene sammen med lokalisert smerte og rødhet , så er det en god sjanse du kunne ha gikt . Afroamerikanere og Stillehavsøyene er også mer sannsynlig å få gikt enn andre raser , men det er ukjent om dette skyldes kosthold eller genetikk .
5

Sjekk pulsen . Gikt fører ofte en økning i en persons hjertefrekvens under en gikt angrep . En person som har en gikt angrep kan ha en puls på over 100 slag per minutt ( BPM ) . For å sjekke pulsen , plasserer peke-og langfinger på nakken enten til venstre eller høyre for spiserøret . Enten telle hjerteslag i 1 minutt , eller teller det for 10 sekunder og deretter multiplisere det med seks .
6

Vær oppmerksom på din energi nivå . Gikt fører ofte slapphet og tretthet , noe som kan være på grunn av økning i hjertefrekvens . Igjen kan dette symptomet oppstå i mange forhold , men hvis det følger med en hoven , smertefull og rød felles, er det en god sjanse det kan være gikt .

Opphavsrett © Helse og Sykdom Alle rettigheter forbeholdt

Kontakt oss: web@helseogsykdom.com