Helse og Sykdom
Helse Og Sykdom

Sikker bruk av insulin penner og Andre Diabetes Produkter

2014/7/21
For diabetes behandling er det flere insulin enheter som er spesielt utviklet for å administrere insulin gjennom en diabetiker hud . Typer enheter inkluderer sprøyten , penn , pumpe og jet injektor . Mens disse behandlingsmetodenekan være effektive , må sikkerhetsforanstaltninger tas for å unngå skader. Insulin leveringsmåter arkiv

Sprøyter består av nåler som er knyttet til tynne rør eller fat som lagrer insulin . Sikker bruk sprøyte er avgjørende. Kontrollere at sprøyten er ren og steril ; ikke re - sprøyter . Hold nålen og rørene rene , og sørge for at ingen luft kommer inn i sprøyten eller tube når injisere insulinet ved å følge instruksjonene for å komprimere sprøyten får fra lege eller apotek .

Sprøyter brukes av diabetikere er mindre enn andre vanlig brukte sprøyter , og er også bedre smurt for å gjøre prosessen med å injisere så tålelig som mulig. Insulinsprøyter variere i størrelse, avhengig av den foreskrevne dose , og styrken av den spesielle typen insulin som brukes. Ikke bruk en sprøyte som er større enn foreskrevet for din dose , da dette øker sjansene for luft å komme inn i sprøyten .

For diabetikere som ønsker en mindre invasiv eller mer komfortabel behandling , insulin jet sprøytebrukere er den mest praktisk å bruke . Denne insulin -levere enheten anvender høytrykks-luft for å produsere et mikrotåkedusjfor å administrere insulin gjennom huden. Disse jet injektorer må også brukes i henhold til instruksjonene fra legen din. Bruk bare enheten på området der rettet og skal ikke gis mer insulin da anbefalt, som en stor dose kan føre til en overdose . Arkiv

Insulinpumper er mini - pumping verktøy som bæres på kroppen som en gadget . Disse enhetene er festet til et kateter som er plassert under buken hud , og som er spesielt programmert for å administrere insulin avhengig diabetes insulinregime . Pumper er planlagt å slippe insulin i små doser , vanligvis etter et måltid . Insulinpumper krever minst pasienten samhandling som de fungerer automatisk . For å bruke en sikker måte, sørge for at ingen stramme klær eller andre enheter hemme kateter eller pumpens funksjon .
Insulinpenner

Insulin penner vanligvis ser ut som en vanlig kulepenn , men de ha en innebygdpatron som lagrer insulin. Pennene har små nåler som er knyttet til deres tips . Penner enten komme med patroner som er utskiftbare eller med allerede forhåndsfylte, disponibel seg . Insulin penner er et populært valg for mange diabetikere ikke bare på grunn av sin kompakte, slanke design, men også fordi de tilbyr en nøyaktig , praktisk og forenklet form for insulintilførsel . Bytt sprøyte nåler etter insulin administreres . Re - bruker nåler kan føre til infeksjon . Bruken av insulintilførsel enheten må gjøres mens strengt å følge legens ordre .
Sikkerhetstiltak

Ifølge ConsumerMedSafety.org , en US Army sykehus rapportert at over 2000 innlagte diabetikere i USA fra august 2007 og januar 2009 kunne være i fare for å pådra virusinfeksjoner på grunn av feil håndtering av insulin penner . Insulin penner i sykehus er beregnet på å brukes på en enkelt pasient. Selv om nåler er endret for ulike pasienter , kan det gjenbruk av penner være skadelig på grunn av mulig kryssforurensning . For diabetikere besøke sykehus , ta med dine egne penner og insisterer på at bare dine penner brukes under insulintilførsel. Det er også lurt å merke pennen med ditt navn .

Uansett hva enheten brukes , er avgjørende skikkelig utdannelse . Diabetikere må tydelig vet hva de riktige doser er , når man skal administrere dem , og hvordan du trygt og riktig bruk enhetene . Rådgivning leger eller helseeksperter er et must fordi de spesifikke doserings krav og metoder for bruk varierer fra pasient til pasient .

Relaterte artikler
Glucometer bruksområder
Hvordan sjekke en glukosemåler
Metoder til Nedre Glukose
Hvordan forhindre Diabetes
Spesifikasjoner av en accucheck Performer
Hvordan kjøpe teststrimler for en One Touch Ultra
Hva er sammenhengen mellom Pankreatitt & Diabetes
Opphavsrett © Helse og Sykdom Alle rettigheter forbeholdt

Kontakt oss: [email protected]