Helse og Sykdom
Helse Og Sykdom

Høy fruktose mais sirup Farer

2013/3/27
High fruktose mais sirup , eller HFK , er en mais derivat brukes som et søtningsmiddel og konserveringsmiddel i de fleste bearbeidede matvarer . Det ble populært på 1980-tallet som en billig, lett - å - produsere alternativ til sukker laget av sukkerrør og rødbeter . Det er ikke det samme som maissirup , som er lett tilgjengelig i dagligvarebutikker. Selv om faste maissirup er ikke frisk, er det ikke på langt nær så farlig som høy fruktose maissirup , som har vært knyttet til diabetes, fedme og hjertesykdom . Vitenskapen bak farene

Høy fruktose mais sirup består av fruktose , sukker som finnes i frukt og glukose , som kommer fra mais . Når HFCS er gjort, blir de to sukkerarter sammen , vanligvis med flere fruktose. I frukt, er fruktose ikke så farlig, fordi fiberen i frukten forsinker absorpsjon av sukkerne . Men når HFCS legges til drinker og bearbeidet mat , har det potensial til å forårsake reell skade på kroppen fordi det går rett til leveren , utenom bukspyttkjertelen , som normalt behandler sukker . Den HFCS er deretter omgjort til fett og lagres i kroppen .
Effekter

Ifølge Dana Flavin , PhD , en tidligere assistent til førsteamanuensis byrå direktør for toksikologi ved FDA , " fruktose kan ha mindre innvirkning på appetitten enn glukose , så bearbeidet mat rik på fruktose kan bidra til vektøkning , fedme , og tilhørende konsekvenser ved å unnlate å styre appetitten . " Fordi høy fruktose mais sirup ikke behandles som vanlig sukker i kroppen , har det potensial til å forårsake mye skade . Kroppen aldri får signal om at den har nok mat , så det er ingen følelse av " fylde " som normalt ville følge et måltid . Søtningsmiddel påvirker også sukker i blodet , forårsaker en sukker rush. Etter rush har gått, blodsukkeret synker , og kroppen begynner å krever mer sukker . Denne syklusen kan gjentas i det uendelige hvis personen ikke betydelig kutte ned på sin high fructose corn syrup forbruk , fører til diabetes , høyt blodtrykk eller fedme .
Arkiv Hensyn
< p > Forskning om farene ved høy fruktose mais sirup er pågående . Hva forskere er klar på , er imidlertid at HFCS er farlig . Det er i de fleste bearbeidet mat, som brukes både som søtningsmiddel og et konserveringsmiddel. En 12 oz . kan av brus som er søtet med HFK har så mye som 13 ts . av sukker. En gjennomsnittlig person drikker mer enn én boks med brus om dagen , å utsette kroppen sin til farlige nivåer av sukker . Den ekstra sukker, oppå forårsaker toppene i en persons blodsukker , blir også inn i fettet i leveren. Dette overflødig fett er så spredt rundt i kroppen , det meste av det ender opp i bukhulen , hvor det strøk indre organer og øker en persons risiko for å utvikle diabetes .
Potential

Siden 1980-tallet , har blitt lagt high fructose corn syrup til mat i stedet for mer tradisjonelle søtningsmidler . Kort tid etter endringen i søtningsmidler , begynte amerikanerne å få vekt . Fedmeepidemien kan spores tilbake til tillegg til HFK i det amerikanske kostholdet . Det er anslått at en av tre barn født etter år 2000 vil utvikle diabetes . Den økte forekomsten av diabetes og fedme vil etter hvert begynne å redusere gjennomsnittlig levetid i Amerika , og hele verden, dersom nivået av HFK som brukes i mat ikke senkes drastisk .
Forebygging /løsning

Unngå høy fruktose mais sirup er den beste måten å redusere dens virkninger på en persons helse . Fordi så mye av maten i en matbutikk inneholder HFK , kan det være utfordrende å kutte ned . Kjøp mer frisk frukt og grønnsaker , og lære å lese etiketter . Sammenligne for å se hvilke matvarer har den laveste mengden av sukker . Unngå brus og fruktdrikker (og enda noen juice ) som inneholder en betydelig mengde HFCS.Learn å lage mat , og forberede flere måltider fra grunnen av . Spis færre hvite produkter, slik som brød og ris , som har et høyere nivå av HFK enn sine mindre bearbeidede ekvivalenter . Unngå bearbeidet mat , og unngå restauranter , hvorav mange tjener hovedsakelig bearbeidet mat , til å kutte enda mer ut av kostholdet ditt .

Opphavsrett © Helse og Sykdom Alle rettigheter forbeholdt

Kontakt oss: [email protected]